In dit artikel staan wij stil bij de beste ‘groene’ websites die op het web te vinden zijn. Daaronder vallen onder andere Adili, een website geheel gewijd aan milieuvriendelijke mode. De wereld is aan het veranderen en het is aan ons om samen, hand in hand, het tij te keren, want dat is zeker nog steeds mogelijk. Vandaar dat wij vandaag stil staan bij de volgende top drie aan milieuvriendelijke websites:

Adili

Adili is Swahilisch voor ‘ethisch en rechtvaardig’ en deze site is gewijd aan mode die eerlijk wordt gemaakt met betrekking tot het milieu. Het bedrijf zegt dat het aanpakken van één kwestie “het begin en niet het einde” is en dat ze merken kiezen “wanneer ze een ethisch probleem hebben begrepen in de productie van hun kleding en doorgaan naar de volgende”.

Het beoordeelt producten en merken op basis van een ethisch kader, maar biedt enige ruimte voor verbetering, vooral bij kleinere bedrijven. De stijlvolle ontwerpen en fantastische labels die ze in deze online winkel staan, verdrijven snel alle aanhoudende beelden die je mogelijk hebt van ethische mode zoals hennep en tuinbroeken. Want katoen kan ook milieuvriendelijk worden geteeld. Een andere milieuvriendelijke website die wij graag willen noemen is:

Freecycle

 Freecyle is de ‘win-win-win-manier’ om van bruikbare rommel af te komen, anderen te helpen en een steentje bij te dragen aan het milieu door alles te ‘recyclen’. De gemeenschap werkt op basis van het spreekwoord ‘de één zijn dood, is de ander zijn brood’ en stelt je in staat om te zien welke ongewenst spullen voor het oprapen liggen. Als het gaat om de aangeboden artikelen, is het een kwestie van wie het eerst komt, die het eerst maalt, en je zult meestal moeten reizen om het op te halen. En hier wil je natuurlijk als de kippen bij zijn!

Freecyle is daarmee een soort Marktplaats voor gebruikte spullen, waar je gratis spullen kan op komen halen. Er is van alles te vinden, van kapotte drogers en vriezers (goed voor de ijzerboer) tot aan gebruikte breiwol. Het is zeker een aanrader om hier eens te kijken wat ze in het assortiment hebben! Voor ieder wat wils, net een winkel van sinkel.

Treehugger 

Het is een andere Amerikaanse site met aantrekkingskracht. De schrijver van Treehugger produceren meer dan 15 berichten per dag, waardoor het een goede bron is voor het laatste milieunieuws en roddels. De site is opgericht door een ontwerper, Graham Hill. Naast nieuws en functies in verschillende categorieën, van cultuur en beroemdheden tot wetenschap en technologie, biedt de site ook een radio- en tv-station en Hugg.

Want een site die ‘treehugger’ heeft, kan natuurlijk niet zonder ‘hugs’. Het zit namelijk een beetje in de naam van een bomenknuffelaar, hé. Dit waren de beste drie milieuvriendelijke websites. Hopelijk vind je je een goede reden om je eigen te starten! Een idee is snel gevonden en ook snel uitgevoerd. En wie weet staat jouw website in ons volgende lijstje van top 3 beste websites!