Als het gaat om het milieu helpen, zijn er dingen die iedereen kan doen, zowel groot als klein, om impact te maken. Een van de beste dingen die je kunt doen om uw CO2-uitstoot te verminderen (en geld te besparen) is door energie te besparen wanneer je kunt. En soms water te besparen, zoals wij bij onze eerste tip zullen zien. Hier heb je een lijst met huishoudelijke gadgets:

De Kuman vochtmeter

Dit apparaat vermindert de hoeveelheid water die je in je tuin gebruikt. In de zomer hebben we de neiging om te veel water aan de planten te geven. Deze meter vertelt je wanneer je je planten water moeten geven. Hierdoor zal je de hoeveelheid water die je gebruikt verminderen (wat je ook nog eens geld laat besparen!

Sense energiemeter

Onze huizen verbranden indirect veel fossiele brandstoffen. Deze monitor helpt je gemiddeld 8 procent op energiekosten te besparen! Het lijkt misschien niet veel, maar stel je voor dat iedereen in je buurt het zou doen, dan zou het milieu heel wat minder te lijden hebben! Dit is hoe het werkt: het zit precies in je elektrische meter en moet door een elektricien worden geïnstalleerd.

Na installatie krijgt je informatie over hoeveel energie er in je huis wordt gebruikt en hoeveel je kunt besparen. Het verbindt via een app op je telefoon en geeft je de informatie in realtime. Als je apparaten hebt die energie verbruiken, zoals een vaatwasser, leer je hoe je ze kunt beheren en geld kunt besparen. Je kan ze bijvoorbeeld minder gebruiken of vaker tijdens nachtstroom, wat na negenen goedkope stroom is.

TP-link slimme wifimodem

Je sluit hem eenvoudig aan in het stopcontact en je kunt je lampen overal bedienen met behulp van een app op je smartphone – je kunt zelfs instellen dat de lamp wordt in- en uitgeschakeld wanneer je maar wilt en meerdere apparaten tegelijk bedienen. Bonus: het werkt met Alexa. Dus een tijdklok met veel extra’s en mocht je ooit vergeten het licht uit te doen als je de deur uit gaat; dan kan je het zelfs op je werk nog uitzetten!

Slimme thermostaten

De meeste thermostaten lezen de temperatuur slechts op één plaats, waardoor andere kamers in je huis ongelijk verwarmd kunnen worden.

Zorg ervoor dat je een apparaat hebt met een ruimtesensor om warme en koude kamers te kunnen meten.

Je kunt de temperatuur- en comfortinstellingen eenvoudig vanuit de app aanpassen en je kunt heel wat besparen op je stookkosten.

Philips HUE lampen

Een van de eenvoudigste wijzigingen die je in je huis kunt aanbrengen, is je gloeilampen met Ledlampen vervangen. Ze zijn 80 procent efficiënter dan gewone gloeilampen en gaan langer mee, dus je koopt minder lampen (wat minder afval betekent.) Ze verminderen de hoeveelheid energie die je gebruikt en vermindert dus je ecologische voetafdruk.

Milieuvriendelijke speakers

Zoals je weet, houden wij van muziek, en wat is er beter dan onze liefde voor muziek en het milieu te combineren door milieuvriendelijke luidsprekers te kopen?

Er zijn veel opties beschikbaar, van handgemaakt met bamboe tot speakers gemaakt met gerecyclede producten.

De volgende keer dat je een speaker gaat kopen, let op de milieuvriendelijke varianten.

Water koken op maat

Waarom maak je jezelf niet je ochtendkop thee of koffie met een milieuvriendelijke waterkoker? Deze waterkokers laten je alleen het water koken dat je nodig hebt, waardoor water en energie worden bespaard. Nogmaals, er zijn veel producten beschikbaar om te kopen, we houden van de ECO-waterkoker, waarmee je het water tot de perfecte drinktemperatuur kunt koken.