Men zou het niet snel zeggen, maar Nederland is in veel opzichten de leider in duurzaamheid, van zonnepanelen tot fietsen. Nederland heeft een ontzettend goede fietsinfrastructuur en wij kunnen in principe overal komen zonder de auto te gebruiken. Daarnaast hebben wij de NS die volledig op groene energie loopt, dus bij ons zit het wel snor.

Vandaar dat wij in dit artikel nog eens stil staan bij de verschillende duurzame evenementen die wij in Nederland hebben. Om te beginnen: DGTL! Daarna gaan wij verder met het Innovation Forum en World Clean Up Day.

DGTL-festival in Amsterdam

DGTL is een technofestival in Amsterdam en het doel van DGTL is om ’s werelds eerste circulaire festival te worden. De kern van het manifest is de ‘duurzame grote drie’: herbruikbare bekers, een slim energieplan en een vleesvrij menu. Het doel is er en hopelijk zullen andere festivals snel in navolging van het DGTL festival duurzamer worden. Want als de eerste stap is gezet, zijn die die volgen makkelijker om te zetten.

Het tweedaagse festival is een kans om te leren waar je bij staat. DGTL creëert een ministad in een verlaten scheepswerf waarin toekomstgericht eco-ontwerp van de toekomst kan worden getest. De line-up is even dynamisch en je kan jaarlijks in begin April naar dit festival gaan. Het wordt op het Dockland in Amsterdam georganiseerd en is zeker een aanrader om eens te beleven.

Conferentie over duurzame kleding en textiel

Het Innovation Forum – zoals de naam al zegt, is een forum waar innovatie centraal staat en in 2020 wordt deze in Nederland gehost. Het Innovation Forum organiseert een tweedaagse conferentie over duurzame kleding en textiel.

Door middel van gerichte en uitdagende discussies, zal deze tweedaagse conferentie de meest dringende kwesties behandelen die relevant zijn voor de kledingindustrie. Het zal grote kledingbedrijven als Puma en Esprit leren om duurzaam kleiding te produceren. Het doel is knowhow met betrekking tot de supplychain van kleding over te dragen. Het doel is dat ook deze grote bedrijven helemaal groen gaan!

Met een focus op hoe de verwachtingen van de consument duurzaamheid in de mode vormgeven, zullen ze in 2020 kijken hoe merken circulariteit kunnen implementeren in hun supplychains en fabrieken. Op naar duurzame kleding voor een duurzame wereld.

World clean up day

Deze dag is bedoeld om het bewustzijn over afval te vergroten en aan te geven hoe belangrijk het is dat we afval opruimen! In verschillende gemeente in Nederland worden opruimevenementen georganiseerd en op deze dag wordt Nederland een stukje schoner.

In Rotterdam willen ze de stad schoonmaken door te ‘opoggen’ – wat een combinatie is van joggen en afval ophalen. Want was is er nu beter dan schoonmaken terwijl je een geweldig uitzicht hebt op de skyline van Rotterdam? Gewoon zorgen dat er geen afval is om die skyline vies te maken natuurlijk!

Dat duurzaamheid iets belangrijks is, blijkt wel uit het feit dat wij veel duurzame evenementen hebben! En dat moeten er in de toekomst steeds meer worden. Wij roepen jullie dus ook je eigen groene evenement te beginnen: in de wijk afval opruimen of het groen in de wijk onderhouden. Dat zorgt ervoor dat met z’n alle een betere leefwereld hebben!